Ecopark de Groene Woerd

Ecopark de Groene Woerd

De plek Pitch&Putt Rijkerswoerd biedt een unieke locatie om verschillende vormen van beleving bij elkaar te brengen. Er is een mooi natuurlijk glooiend landschap ontstaan door het verwilderen van de Pitch&Putt baan. De plek ligt aan het water en aan de rand van Park Lingezegen. Daarmee zijn er genoeg elementen aanwezig voor een unieke overnachting. De houten vakantiehuisjes zijn met natuurlijke en duurzame materialen gebouwd en hebben uitzicht op het water.

Ecopark de Groene Woerd zal geen bungalowpark worden, zoals grote bekende vakantieparken. Het park krijgt een bescheiden uitstraling, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het behoud van het aanzicht van het huidige landschap. De verblijfsaccommodaties worden gebouwd met duurzame en verantwoorde natuurlijke bouwmaterialen. Door het toepassen van groendaken en natuurlijke bouwmaterialen voor de gevelafwerking, ontstaan er verblijfsaccommodaties die zo veel mogelijk opgaan in het landschap.

Ecopark de Groene Woerd krijgt een diversiteit aan accommodaties zoals een groepsgebouw, kantine/receptie, trekkershutten, boomhutten, drijvende huisjes en accommodaties met sanitaire voorzieningen. Door een aantal trekkershutten gegroepeerd te plaatsen kunnen ook groepen geplaatst worden. Door een goede diversiteit aan accommodaties aan te bieden ontstaat er een brede invulling in verblijfsaccommodaties.

In opdracht van Recreatieschap Uit®waarde & Eco Bouwprojecten
Jaar: 2016-2019

https://www.degroenewoerd.nl/